Echipa noastra va ofera o gama larga de servicii de design si productie pentru:
Mai jos gasiti cateva informatii tehnice despre tehnologiile folosite in tipar. In functie de necesitatile proiectului dumneavoastra, vom alege impreuna tehnica optima de printare.
In principal, tiparul digital se evidentiaza prin timpul scurt de executie, avand un cost optim numai in cazul volumelor mici de print. Desi costul unitar este mai mare decat in cazul tiparului offset, pentru o lucrare cu volum redus, pretul total este mai mic decat la offset.
Tiparul digital ofera si posibilitatea de printare a unor date variabile. Astfel, avand la dispozitie informatiile dintr-o baza de date externa, textul si grafica pot fi schimbate pe fiecare imprimare, fara oprirea sau incetinirea presei digitale. De exemplu pot fi tiparite plicuri personalizate cu nume si adresa diferita pe fiecare bucata.
Alegeti tiparul offset daca aveti de tiparit un volum mare si doriti o calitate ridicata. Tiparul offset va ofera o gama variata a suprafetelor pe care se poate imprima, precum si o calitate deosebita la un cost scazut pentru volume mari de print.
Grosimea unei coli de hartie este data de densitatea ei, adica raportul intre gramaj si suprafata (grame pe metru patrat). Cele mai intalnite valori sunt 90, 120, 135, 170 si 200 g/mp. Hartia ce depaseste 200 de grame/mp se considera carton si se foloseste pentru mape sau copertile cataloagelor si brosurilor.
In functie de modul de finisare al hartiei si aspectul ei, avem:
– hartia necretata – aspect mat, nu are luciu si este foarte des folosita in realizarea cartilor (pentru paginile de interior)
– hartia cretata – hartia tip mediaprint, intalnita in cazul flyerelor, afiselor sau pliantelor, cu aspect final mat sau lucios