WEBit » Politica de folosire a serviciilor WEBit.ro
Politica de folosire a serviciilor WEBit.ro

Important: Acest document este modificat foarte des. Va rugam sa il revedeti la diferite perioade de timp pentru a putea fi la curent cu cea mai noua politica WEBit.ro in ceea ce priveste utilizarea serviciilor sale de catre dumneavoastra, si de asemenea cu lucrurile pe care WEBit.ro le gaseste inacceptabile in exploatarea serviciilor de catre dumneavoastra. Pentru a semnala incalcari ale prezentului act, va rugam sa ne contactati.

In momentul in care subscrieti pentru un cont de hosting oferit de WEBit.ro, va alaturati la doua comunitati. Prima este comunitatea formata din echipa WEBit.ro si clientii sai; a doua comunitate este reprezentata de totalitatea utilizatorilor si beneficiarilor de servicii hosting din reteaua Internet. Prezenta in aceste comnunitati va ofera anumite drepturi si privilegii, dar presupune de asemenea anumite indatoriri si responsabilitati. WEBit.ro a stabilit o Politica de folosire a serviciilor sale pentru a face aceste indatoriri si responsabilitati mai usor de identificat. Acest document se doreste un ajutor in intelegerea Politicii de folosire a serviciilor WEBit.ro. Urmatorii factori ajuta la buna desfasurare a activitatii conform acestui act:

Asigurarea unui serviciu de incredere pentru clientii nostri Asigurarea securitatii si confidentialitatii sistemelor si retelei noastre, precum si cele ale altor organizatii Respectarea legilor in vigoare Mentinerea reputatiei noastre ca un provider de servicii responsabil si de incredere Incurajarea utilizarii responsabile a Internetului si descurajarea activitatilor care reduc valuarea si usurinta in utilizare a serviciilor Internet Pastrarea valorii resurselor Internet ca o conduita ce respecta dreptul la libera exprimare si accesul la informatie Pastrarea si respectarea confidentialitatii si securitatii utilizatorilor individuali

WEBit.ro intentioneaza sa ofere clientilor sai acces catre toate resursele pe care le poate oferi Internetul. Cu toate ca WEBit.ro este ferm convinsa sa respecte principiul exprimarii libere, anumite activitati pun intr-o lumina negativa atat resursele WEBit.ro cat si reteaua Internet, si astfel nu li se permite sa existe sub forma exprimarii libere. Resursele WEBit.ro si cele ale Internetului sunt limitate, si abuzul acestor resurse din partea unui utilizator are un impact negativ asupra intregii comunitati.

Daca un cont de hosting al WEBit.ro incalca Politica de folosire a serviciilor, ne rezervam dreptul de a opri temporar sau suspenda serviciul respectiv fara un anunt prealabil, iar utilizatorul serviciului respectiv se angajeaza sa ajute WEBit.ro in rezolvarea problemelor aparute in relatia cu terte parti in urma incalcarii acestui acord si/sau a vizitarii site-ului. Modalitatea noastra preferata de a actiona este de a sfatui clientii despre atitudinea nepotrivita si despre actiunile corectoare care se impun. In orice caz, incalcarea acestui acord va rezulta in terminarea imediata si neconditionata a serviciului. In cazul in care WEBit.ro nu reuseste sa duca la bun sfarsit vreuna din actiunile explicate aici, acest lucru nu inseamna ca se va repeta.

Daca aveti intrebari legate de aceasta Politica, va rugam sa ne contactati.

Informatii generale

Clientilor WEBit.ro le este interzisa transmiterea, prin intermediul serviciilor WEBit.ro, a oricarui material care este considerat, la discretia WEBit.ro, ilegal, obscen, amenintator, abuziv sau care incurajeaza activitati ilegale sau ce incalca orice lege nationala sau internationala.

In termeni generali, NU puteti folosi serviciile WEBit.ro:

– intr-o maniera care incalca o lege, un regulament, tratat sau tarif;
– intr-o maniera care incalca regulile sau politicile unei retele, ale unui server, sit web, baza de date sau provider de servicii pe care il accesati prin intermediul serviciilor puse la dispozitia dumneavoastra de catre WEBit.ro;
– intr-o maniera care este fraudulenta, indecenta sau ofensiva;
– pentru a ameninta sau hartui pe altii;
– pentru a sparge securitatea oricarei retele de computere, sau pentru a accesa un cont ce nu va apartine; sau
– intr-o maniera care interfereaza cu utilizarea serviciilor puse la dispozitia altor clienti de catre WEBit.ro.

Serviciile WEBit.ro pot fi folosite numai in scopuri legale. Transmiterea, distributia sau stocarea oricarei informatii, date sau material care incalca legile Romaniei sunt strict interzise. Acestea includ, fara a se limita la, material protejat de Legea Drepturilor de Autor, patente, marci inregistrate, sau orice alt statut. WEBit.ro isi rezerva dreptul de a elimina astfel de material de pe serverele sale sau de a suspenda imediat serviciile dumneavoastra.

Clientul este responsabil pentru pastrarea la zi a datelor de plata catre WEBit.ro in mod corect. Incercarea de frauda sub forma falsificarii unui contract sau a unui alt act reprezinta motiv de suspendare imediata a serviciilor si poate constitui baza pentru actiuni de judecata.

WEBit.ro isi rezerva dreptul de a determina, la discretia sa, daca un anume mod de utilizare a serviciilor reprezinta o incalcare a politicii sale. In linii mari, modul in care trebuie folosit contul dumneavoastra este explicat in continuare, fara a avea pretentia sa includa toate cerintele si facilitatile de care dispun serviciile WEBit.ro.

Electronic mail

Anumite conturi WEBit.ro va ofera posibilitatea de a trimite si primi mesaje de posta electronica (“e-mail”). Utilizarea in alte scopuri decat cele pentru care a fost conceput acest serviciu poate duce la suspendarea serviciului. Urmatoarele exemple sunt numai cateva din numarul mare de astfel de cazuri.

Nu puteti folosi contul dumneavoastra pentru a trimite mesaje nesolicitate sau mesaje comerciale (“spam”). Acestea includ, fara a se limita la, trimiterea de mesaje in masa, mesaje cu continut publicitar, anunturi, cereri de donatii sau de caritate, petitii pentru obtinerea de semnaturi, sau alte mesaje de ordin politic sau religios. Astfel de mesaje pot fi trimise numai celor ce le-au solicitat in mod explicit. Nu puteti folosi contul dumneavoastra pentru a colecta raspunsuri ale unor mesaje nesolicitate sau comerciale trimise din conturile altor provideri. Falsificarea, modificarea sau eliminarea pasajelor header din continutul mesajelor e-mail sunt strict interzise. Nu aveti permisiunea de a trimite copii numeroase ale aceluiasi sau aproape aceluiasi mesaj, si nici nu puteti trimite mesaje sau fisiere de dimensiuni mari catre un anumit recipient, cu intentia de a opri functionarea unui cont sau server (“mail bombing”). Nu puteti folosi posta electronica pentru a hartui sau intimida alte persoane. Hartuirea, fie ca este realizata verbal, prin frecventa mesajelor sau marimea lor, este strict interzisa. Trimiterea unui singur mesaj nesolicitat poate fi considerata hartuire. Daca un recipient cere oprirea trimiterii mesajelor catre el, nu va este permis sa continuati activitatea de trimitere de mesaje catre acel recipient. Nu puteti inainta sau altfel propaga scrisori in lant, fie ca respectivele mesaje solicita bani sau alte lucruri de valoare, si fie ca recipientul doreste sau nu sa primeasca astfel de mesaje. Conturile WEBit.ro nu pot fi folosite pentru a colecta raspunsuri ale mesajelor trimise de la un alt provider de servicii, daca acele mesaje incalca acest act sau politica de folosire a serviciilor respectivului provider. Daca folositi serviile unui alt provider pentru a promova un sit gazduit de WEBit.ro, atunci mentiunile din acest document se vor aplica metodelor folosite in promovarea acelui sit.

Site-uri web

WEBit.ro pune la dispozitia site-urilor web spatiu de stocare cat si acces web prin intermediul serviciilor sale web. WEBit.ro nu va monitoriza continuu continutul site-urilor dumneavoastra.

Sunteti singura persoana responsabila pentru orice informatie continuta pe site-ul dumneavoastra. Insa, daca plangeri sunt depuse cu privire la limbajul, continutul sau grafica site-ului dumneavoastra, WEBit.ro poate, la discretia sa, elimina site-ul web gazduit pe serverele WEBit.ro si suspenda serviciul dumneavoastra web. Sunteti de acord sa rambursati catre WEBit.ro orice cheltuieli rezonabile pe care aceasta le implica (inclusiv costuri de judecata) in apararea sa de terte parti care reclama continutul site-ului dumneavoastra (creat de dumneavoastra, de clientii sau de utilizatorii dumneavoastra).

Nu puteti folosi site-ul dumneavoastra web pentru publicarea de material pe care WEBit.ro il considera, la discretia sa, ilegal, indecent sau amenintator. In cadrul acestui document, numim ‘material’ orice forma de comunicare, inclusiv descriptii narative, grafice (inclusiv fotografii, ilustratii, imagini, desene, imagini logo), programe executabile, inregistrari video si audio.

Continut indecent este numit acela ce incalca orice lege, statut, tratat sau reglementare in vigoare. Acesta include, fara a se limita la: material obscen; afirmatii defaimatoare, frauduloase sau care induc in eroare; amenintari, intimidari sau afirmatii de hartuire, sau materiale care incalca drepturi de proprietate ale altor persoane (copyright, trademark, etc).

Continut indecent este acela care infatiseaza activitati sexuale sau biologice intr-o maniera ofensiva, masurata de standardele contemporane de comunitate.

Continutul discutabil este acel continut legal cu care WEBit.ro considera, la discretia sa, ca nu doreste sa fie asociat in scopul de a proteja imaginea si reputatia sa, ori pentru protectia angajatilor si colaboratorilor sai.

Exemple de continut interzis pentru site-urile web:

Materiale care ridiculizeaza WEBit.ro, incluzand colaboratorii si angajatii sai. Materiale care incurajeaza comiterea unui act ilegal; sau care tind sa incite la violenta; sau care tind sa defaimeze o anumita persoana sau un grup, bazate pe orientarea sexuala, religioasa, politica, pe nationalitate, culoare, varsta, statut social sau handicap de orice natura.

Securitate

Orice sit care ofera catre alte site-uri posibilitatea de gazduire web gratuit sau contra cost in subdomeniul unui alt cont sunt strict interzise, deoarece duc la degradarea performantei sistemului.

Sunteti responsabil de orice utilizare improprie a contului dumneavoastra, chiar in cazul in care aceasta activitate improprie a fost a unui prieten, membru al familiei, oaspete sau angajat. Astfel, trebuie ca dumneavoastra sa luati toate masurile necesare pentru ca altii sa nu poata accesa contul dumneavoastra. In plus, nu puteti folosi contul dumneavoastra pentru a incalca securitatea unui alt cont in incercarea de a obtine acces neautorizat asupra unei alte retele sau server.

Trebuie sa adoptati masurile de securitate necesare pentru a preveni sau minimaliza accesul neautorizat asupra contului dumneavoastra.

Nu aveti permisiuna de a ocoli autentificare utilizatorului sau securitatea oricarui server, retea sau cont (“cracking”). Aceasta include, fara a se limita la, accesul datelor care nu va sunt destinate, logarea sau utilizarea unui anumit server sau cont pe care nu sunteti autorizat in mod expres pentru a-l accesa. Exemple ale unor astfel de unelte includ, fara a se limita la, programe de ghicire a parolei, unelte de cracking sau de testare si scanare a retelei.

Nu aveti voie sa incercati sa interferati cu serviciile unui alt utilizator, server sau retea (atacuri “denial of service”). Aceasta include, fara a se limita la, “flooding”, incercari deliberate de a incarca un seviciu si incercari de “crash” al unui server. Fortarea securitatii unor sisteme sau retele poate duce la actiuni civile sau criminale in instanta. WEBit.ro va coopera cu investigatiile unor astfel de actiuni, si va coopera cu investigarea unei activitati posibil criminale.

Management al retelei

Sunteti responsabil pentru a va asigura ca serviciile obtinute de la WEBit.ro sunt folosite intr-o maniera corecta de catre clientii si utilizatorii dumneavoastra. Astfel, trebuie sa luati masurile necesare pentru a coordona utilizarea serviciilor obtinute de la WEBit.ro intr-o maniera ce reduce gradul de risc al unui abuz asupra retelei la minim. Trebuie de asemenea ca dumneavoastra sa faceti informatiile dumneavoastra de contact publice, si trebuie sa raspundeti in termen rezonabil la plangerile bazate pe utilizarea incorecta a serviciilor obtinute de la WEBit.ro. Esecul in realizarea unei coordonari responsabile a serviciilor obtinute de la WEBit.ro poate conduce la suspendarea furnizarii serviciilor catre dumneavoastra.

Dumneavoastra trebuie sa numiti unul sau mai multi indivizi (persoane de contact) pentru a fi responsabile pentru orice server, clasa de IP sau subnet conectat la Internet prin intermediul utilizarii serviciilor. Trebuie sa puneti la dispozite nume de contact, numere de telefon, precum si adrese postale si electronice (informatie de contact) catre toti cei autorizati de a inregistra nume de domenii inainte de inceperea utilizarii serviciului. Trebuie sa pastrati informatia de contact corecta in orice moment. Modificari ale acestor informatii trebuie facute in mod corect si trimise catre toti cei autorizati de a inregistra nume de domenii. Persoanele de contact trebuie sa aiba autoritatea, accesul si uneltele necesare pentru a configura, opera si controla accesul catre sistemele dumneavoastra. Orice client care permite accesul unor terte parti la serviciile puse la dispozitie de catre WEBit.ro, fie ca aceste terte parti sunt reprezentate de angajati, utilizatori sau clienti trebuie sa dispuna de o adresa de e-mail pentru a primi plangeri si reclamatii. Astfel de mesaje trebuie citite si problemele exprimate rezolvate intr-o perioada rezonabila de timp.

Functionarea retelei

Conturile WEBit.ro se afla gazduite pe resurse in regim “shared”. Utilizarea excesiva sau abuziva a acestor resurse de catre un client poate avea un impact negativ asupra tuturor clientilor. Utilizarea improprie a acestor resurse intr-o maniera ce duce la instabilitatea retelei este interzisa prin acest act si poate duce la suspendarea temporara sau definitiva a contului dumneavoastra, fara aviz prealabil.

Va este interzisa consumarea in exces a resurselor, incluzand aici procesorul, memoria, spatiul sau durata de sesiune. Nu aveti dreptul de a utiliza programe ce duc la folosirea intensiva a resurselor, care poate avea un impact negativ asupra celorlalti clienti sau asupra functionarii sistemelor WEBit.ro. WEBit.ro isi rezerva dreptul de a termina sau limita astfel de activitati.

Internet Relay Chat

Nu aveti dreptul de a utiliza scripturi IRC sau alte programe care interfereaza cu sau incalca accesul unor utilizatori la serviciu sau la un alt server, retea sau canal. FOLOSIREA DE IRC BOTS ESTE STRICT INTERZISA.

Nu aveti dreptul de a va angaja in activitati care ii hartuiesc pe ceilalti utilizatori. Acestea includ, fara a se limita la, “flooding”, “flashing”, “takeovers”, incercari de a trimite mesaje private celor care nu doresc sa le primeasca, incercari de intoarcere pe un canal de pe care ati fost exclus, sau alte activitati similare.

Nu aveti dreptul de a impersona alti utilizatori. Utilizarea nickname-urilor nu constituie impersonare. Aveti dreptul de a rula “clones” si “robots” numai daca acest lucru va este permis de serverul IRC.

Activitati ilegale

Orice activitate de pe reteaua noastra care incalca orice lege in vigoare reprezinta o incalcare a acestui act si va rezulta in suspendarea imediata a serviciului. Astfel de activitati includ, fara a se limita la:

– transmiterea de materiale obscene sau pornografice cu minori;
– transmiterea intentionata sau amenintarea de transmitere a virusilor de computer;
– obtinerea sau incercarea de obtinere de acces neautorizat intr-o retea, inclusiv infrastructura privata a WEBit.ro;
– accesul sau incercarea de acces a informatiilor ce nu va sunt destinate;
– transmiterea de software piratat;
– organizarea sau participarea la jocuri de noroc ilegale;
– organizarea de scheme piramidale sau alte forme de ilegalitati similare.

WEBit.ro nu permite nici un site ce contine: (i) imagini (inclusiv in reclame banner) ale unor modele nud care par a avea varste sub 18 ani (in opinia si dupa judecata WEBit.ro), (ii) imagini sexuale explicite (inclusiv in reclame banner) ale unor modele care par a avea varste sub 18 ani (in opinia si dupa judecata WEBit.ro), sau (iii) site-uri ce contin limbaj ce promoveaza pornografia cu minori impreuna cu orice imagine nuda sau explicita din punct de vedere sexual. Pentru a se supune legilor Romaniei in vigoare, WEBit.ro va inmana autoritatilor toate datele legate de astfel de activitati.

Politica WEBit.ro

WEBit.ro are o politica de a respecta si proteja caracterul privat al datelor clientilor si informatiilor ce sunt stocate de catre WEBit.ro. WEBit.ro va accesa si face publice aceste informatii numai daca acest lucru este necesar pentru a se supune legilor in vigoare si cererilor guvernamentale, pentru a furniza serviciile WEBit.ro, pentru a opera sau mentine sistemele sale sau pentru protectia sa si a clientilor sai.